Home / ZANIMLJIVOSTI / IMATE SUHU KOSU? Isprobajte OVO ULJE, POBOLJŠANJE ZAGARANTOVANO!

IMATE SUHU KOSU? Isprobajte OVO ULJE, POBOLJŠANJE ZAGARANTOVANO!

Uz ricinusovo i kokosovo ulje, za njegu kose izuzetno je popularno i arganovo, koje mnogi nazivaju i tečnim zlatom. U kozmetičkoj industriji prvo je postalo poznato po magičnim efektima koje ima za kožu.

Arganovo ulje puno je nezasićenih masnih kiselina kao što su oleinska i linoleinska, a sadrži i znatnu količinu antioksidansa, vitamin E i polifenole koji dubinski hidriraju kosu, spriječavaju njeno isušivanje i štite tjeme i korijen vlasi od bakterija.Redovnom upotrebom arganovog ulja kosa postaje sjajna, meka i elastična jer svi ti sastojci duboko prodiru u vlasi i povećavaju otpornost na vlagu.

– Poslije dva mjeseca upotrebe neće biti problema sa oblikovanjem frizura i njihovom postojanošću – ispeglana kosa neće se kovrdžati, a volumen će se zadržati i ako je napolju mnogo vlage. To je zato što arganovo ulje formira neku vrstu zaštitne opne oko vlasi, jača ih i spriječava lomljenje – objašnjavaju frizeri.

Iako se često govori o tome da samo originalna marokanska ulja imaju pozitivan uticaj na kosu, varijacije arganovog ulja koje danas postoje u apotekama i drogerijama uglavnom su podjednako dobre i daju vidljive efekte posle četiri-šest sedmica redovne upotrebe.

– Arganovo ulje ne bi trebalo da ima izuzetno jak miris i ima svetlobraon boju – podsećaju frizeri.
Kako da ga koristite

Ovo ulje najbolje je nanijeti poslije pranja, kada je kosa još mokra. Osim što će pomoći da se kosa brže osuši i raščešlja, nahraniće je od korijena do krajeva i učiniti sjajnom. Može da se nanese i na potpuno suhu kosu, uvijek kada je potrebna dodatna njega. Noć prije pranja, suhu kosu razdvojte u više pramenova i na krajeve pažljivo nanesite ulje. Zbog njegovog specijalnog sastava kosa će ubrzo “oživjeti”.

U malo većoj količini stavite ga na kosu kao balzam, pa isperite, a ukoliko nanesete malo, ne mora se ni ispirati, već kosu treba zamotati u mekani peškir i ostaviti da djeluje sat-dva.

Frizeri preporučuju ovo ulje kao prirodno sredstvo za stilizovanje kose. Malu količinu arganovog ulja nanesite prije nego što se upustite u peglanje ili uvijanje. Frizuri daje volumen i smanjuje oštećenja od korišćenja pegle ili figara.

About admin

Check Also

ODMAH IZBACITE: Mnoge žene nose 1 stvar u torbi, a privlači siromaštvo

Prema feng šuiju torba i novčanik su izuzetno važni za energiju, a vjeruje se da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *